Sommarskola 2022

Ge ditt barn möjligheten att utveckla sina kunskaper i svenska språket, lära sig mer om svensk kultur och historia och träffa utlandssvenskar från hela världen på Svenska Distans Sommarskola.

Artikelnr: SOMMARSKOLA-2022 Kategori:

Beskrivning

I samarbete med Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, Falsterbo Kursgård  samt Hotell Riviera i Båstad genomför vi varje sommar intensivkurser i svenska. Våra kurser riktar sig till barn i grundskoleålder som behöver stärka och förbättra sina kunskaper i sitt svenska modersmål. Kurserna kommer på ett lustfyllt sätt hjälpa ditt barn på vägen mot att nå de nationella målen i ämnet svenska.

Vi berör också en del svensk historia och kultur, vilket i kombination med språkundervisningen och att undervisningen sker på plats i Sverige skapar en fin kontakt till hemlandet. Välj mellan att bo på anläggningen eller att ordna eget boende.

Barnen är fortfarande små och därför har vi valt att ha vuxenstöd med på kursen. Den medföljande vuxne tar över ansvaret för sitt barn efter eftermiddagsaktiviteterna klockan 16.45, och om man väljer att bo på anläggningen bor medföljande vuxen ihop med sitt barn.

Detta ingår med boende:

  • Undervisning från behöriga svensklärare
  • Lunch, mellanmål, undervisning, material och aktiviteter. Middag första kvällen på orterna Siguna, Falsterbo och Båstad. Middag alla kvällar ingår för de boende.
  • På Sigtuna ingår boende i elevhem. På Falsterbo kursgård och  Båstad bor ni i hotellets dubbelrum.

Detta ingår utan boende:

  • Undervisning från behöriga svensklärare.
  • Undervisning, material, lunch, mellanmål och aktiviteter.

Läs mer om Sommarskola här