Sommarskola

Utbildning i svenska språket, oavsett vilken nivå barnet befinner sig på. På vår sommarskola får ditt barn på plats i Sverige utveckla sina språkkunskaper, lära sig mer om svensk kultur och historia och träffa utlandssvenskar från hela världen. Kurserna är utformade för barn från 6 år och uppåt och är förlagda till några av landets främsta sommarorter.

Nytt för i år är att vi arrangerar en två veckors kurs i svenska för ungdomar. Kursen kommer att vara stationerad i Ulricehamn och hålls mellan den 17-27 juli.

Datum

2 – 6 juli Göteborg, 6-13 år (Hindåsgården konferans och SPA) – 18 platser
9 – 13 juli Falsterbo, 6-13 år (Falsterbo kursgård) – 20 platser
16 – 20 juli Sigtunaskolan, 6-12 år – 20 platser
23 – 27 juli Sigtunaskolan, 6-12 år – 20 platser                                      
16 – 20 juli Ulricehamn, 6-12 år 20 platser
16 – 27 juli Ulricehamn, 13-17 år 20 platser
30 juli – 3 augusti Gotland, 6-13 år (Toftastrand) 20 platser

Svenska Distans  arrangerar varje sommar intensivkurser i svenska. Våra kurser riktar sig till barn som behöver stärka och förbättra sina kunskaper i sitt svenska modersmål. Kurserna kommer på ett lustfyllt sätt hjälpa ditt barn på vägen mot att nå de nationella målen i ämnet svenska. (För er som har barn i ålder 13 år och uppåt genomför Sigtunaskolan en två veckors intensivkurs i svenska. Det går bra att anmäla sig på deras hemsida.)

Vi arbetar intensivt med språket men berör också en del svensk historia och kultur. Vi kommer i första hand ägna oss åt talövningar samt läs- och skrivutveckling kopplat till såväl ett praktiskt sammanhang som teoretiskt Vi arbetar ofta i små grupper och individuellt men gör också saker gemensamt.

Kurserna med dess utformning ger inte bara ett berikat lärande, utan för er som är utlandssvenskar skapar de också en fin kontakt till hemlandet och dess värdegrund. På internatveckan träffas barn från många platser i världen, alla med svenska och Sverige som gemensam nämnare. En möjlighet att få vänner för livet och utveckla språket tillsammans.

Fritid

Varje eftermiddag (cirka 15.00–17.00) arrangerar fritidsledare aktiviteter för barnen. Det innefattar lekar, bollspel, utflykter och annat kul som ska stimulera barnens sociala utveckling i grupp och även deras fysiska utveckling med balans, motorik, rörelse, o.s.v. Grundtanken är att barnen ska få prova på många aktiviteter under veckan, t.ex några ”typiskt svenska” lekar och spel och även få ta del av vår fantastiska utemiljö i områderna runt Sigtuna, Gotland, Ulricehamn, Göteborg eller Skanör/Falsterbo. Vid bra väder nyttjar vi de fantastiska badplatserna.

Lärarna

Undervisningen ges av behöriga och svensklärare som alla har en lång erfarenhet av att undervisa såväl svenska barn i Sverige som utlandssvenska barn.  Efter genomgången kurs ges kursintyg och även en möjlighet att få ett utlåtande från lärarna om vilken nivå deltagaren bör fortsätta sina studier på.

Måltider

Alla måltider äts i matsal. Vid varje måltid ska det finnas tid för avkoppling och trevligt umgänge. All mat är tillagad i restaurangens kök och med en mycket hälsomedveten grundtanke.

Boende

Om man väljer att gå vår sommarskola på Sigtunaskolan bor deltagarna och medföljande förälder på ett elevhem och på Falsterbo kursgård, Göteborg, Ulricehamn eller Gotland  bor man i ett av hotellens dubbelrum. Det finns personal på platsen under natten för att tillstå i praktiska ärenden men ansvaret för deltagaren har föräldern själv. Det går bra att inkvartera sig söndagen innan måndagens kursstart.

Medföljande vuxen

Barnen är fortfarande små och därför har vi valt att ha vuxenstöd med på kursen. Vi gör inga undantag på den regeln. Vi kommer om intresse finns att ordna valbara aktiviteter under skoltid för de vuxna. Nyhet för i år är att det finns möjligheten att boka svenskurs även för medföljande vuxen. Logi, frukost och middag ingår för medföljande vuxen. Lunchen går att köpa till på plats för självkostnadspris. Om man vill boka in en vuxen till går det bra.

Den medföljande vuxne tar över ansvaret för sitt barn efter eftermiddagsaktiviteterna klockan 17.00

Avgift

Pris: Falsterbo, Göteborg Sigtuna och Ulricehmn 9900 svenska kronor och Gotland 10900 kronor för en vecka (alla priser är exklusive moms). Undervisning, material, all mat, mellanmål, logi och aktiviteter ingår i avgiften. För medföljande vuxen ingår det logi, frukost och middag.

För de som väljer att inte bo på internatet eller hotellet utan väljer att endast delta under skoldagen inklusive lunch är priset 4900 svenska kronor (exklusive moms).

Välkommen med din anmälan. Var vänlig och meddela vilken av kurserna ni vill gå.

100% tillbaka på kursavgiften vid avbokning senast 3 månader innan kursstart.
50% tillbaka på kursavgiften vid avbokning senast 2 månader innan kursstart.
25% tillbaka på kursavgiften vid avbokning senast 1 månad innan kursstart
Ingen återbetalning vid avbokning 1 månad eller senare innan kursstart.

Falsterbo kursgård

Sigtunaskolan+Humanistiska+Läroverket

Sigtunaskolan

Toftagården, Gotland

Göteborg, Hindåsgården

Ulricehamn, Lassalyckan