Sommarskola

Sommarskola (obs. titta gärna på vår film Film om sommarskola 2021)

Nu anpassar vi sommarens kurser så att ni kan besöka skolorna under trygga och säkra former. Sommarskolorna kommer att genomföras på bästa möjliga sätt, anpassat efter hur situationen i världen ser ut:

  • Minskat antal elever i klasserna till hälften.
  • Anpassade utflykter och aktiviteter.
  • Extra städning och utökat utrymme i boende och vid måltider.
  • Begränsad vistelse utanför skolans område.
  • En väl inarbetad plan för det fall en elev skulle insjukna, som innefattar både omsorg av vårdpersonal, eventuell isolering och provtagning.
  • Endast ett begränsat antal platser finns tillgängliga.
  • Du får full återbetalning fram till den 30 juni vid eventuell avbokning.

Utbildning i svenska språket, oavsett vilken nivå barnet befinner sig på. På vår sommarskola får ditt barn på plats i Sverige utveckla sina språkkunskaper, lära sig mer om svensk kultur och historia och träffa utlandssvenskar från hela världen. Kurserna är utformade för barn från 6 år och uppåt och är förlagda till några av landets främsta sommarorter.

Datum 2021

5 juli – 9 juli Göteborg 6-12 år.  (INSTÄLLD)
12 juli – 16 juli Falsterbo 4-14 år
19 juli – 23 juli Sigtunaskolan 6-12 år
26 juli – 30 juli Sigtunaskolan 6-12 år
2 aug – 6 aug Båstad 6-12 år + en tonårsgrupp

Boka sommarskola här

Vid avbokning gäller följande regler för återbetalning.

På grund av rådande omständigheter har ni möjligheten att avboka er plats med full återbetalning fram till 30 juni, 2021!

Om sommarskola

Svenska Distans arrangerar varje sommar intensivkurser i svenska. Våra kurser riktar sig till barn som behöver stärka och förbättra sina kunskaper i sitt svenska modersmål.

Vi arbetar intensivt med språket men berör också en del svensk historia och kultur. Vi arbetar ofta i små grupper och individuellt men gör också saker gemensamt.

Kurserna med dess utformning ger inte bara ett berikat lärande, utan för er som är utlandssvenskar skapar de också en fin kontakt till hemlandet och dess värdegrund. På internatveckan träffas barn från många platser i världen, alla med svenska och Sverige som gemensam nämnare. En möjlighet att få vänner för livet och utveckla språket tillsammans.

Lärarna

Undervisningen ges av behöriga och svensklärare. Efter genomgången kurs ges kursintyg och även en möjlighet att få ett utlåtande från lärarna om vilken nivå deltagaren bör fortsätta sina studier på.

Måltider

Alla måltider äts i matsal. Vid varje måltid ska det finnas tid för avkoppling och trevligt umgänge. All mat är tillagad i restaurangens kök och med en hälsomedveten grundtanke.

Fritid

Varje eftermiddag (cirka 15.00–16.45) arrangerar fritidsledare aktiviteter för barnen. Det innefattar lekar, bollspel, utflykter och annat kul som ska stimulera barnens sociala utveckling i grupp och även deras fysiska utveckling med balans, motorik, rörelse, o.s.v. Grundtanken är att barnen ska få prova på många aktiviteter under veckan, t.ex. några ”typiskt svenska” lekar och spel och även få ta del av vår fantastiska utemiljö i områdena.

Boende

Om man väljer att gå vår sommarskola på Sigtunaskolan bor deltagarna och medföljande förälder på ett elevhem (internat) och på Falsterbo kursgård och Båstad bor man i ett av hotellens dubbelrum. Det finns personal på platsen under natten för att tillstå i praktiska ärenden men ansvaret för deltagaren har föräldern själv. Boendet är för 5 nätter, incheckning söndag och utcheckning fredag.

Medföljande vuxen

Barnen är fortfarande små och därför har vi valt att ha vuxenstöd med på kursen. Vi gör inga undantag på den regeln. Barnen lämnas klockan 09.00 och hämtas klockan 16.45. Under dessa timmar har vi ansvaret för barnen. Det finns möjligheten att boka svenskkurs även för medföljande vuxen.

Avgift – Barn och ungdomsgrupper 6-14 år

Pris utan boende: 5900 SEK plus moms.I avgiften ingår det undervisning, material, frukost, lunch, mellanmål och eftermiddagsaktiviteter. Välkomstmiddag eller grillning ingår för alla på måndagskvällen på orterna Falsterbo och Sigtuna .

Pris med boende: Båstad 17300 SEK plus moms, Falsterbo 11300 SEK plus moms och Sigtuna 11300 SEK plus moms.
I avgiften ingår det undervisning, material, eftermiddagsaktiviteter, logi, frukost, lunch, mellanmål samt middag för det undervisandet barnet varje dag.
För den medföljande vuxna ingår logi, frukost och middag varje dag på platserna Båstad, Falsterbo och Sigtunaskolan. Lunchen går som vuxen att köpa till på plats för självkostnadspris.

Avgift – Yngre barngrupp 4-5år

Pris utan boende: 2900 SEK plus moms
I priset ingår det lunch. Betalning sker på plats. Om intresse finns, meddela det på rutan ”ordernoteringar” som finns på sidan där betalning sker.

Avgift – Vuxen grupp

Pris utan boende: 2800 SEK plus moms
I avgiften ingår det undervisning, material och lunch.
Avgift – Extra medföljande förälder
Pris för boende: 2800 SEK plus moms