Sommarskola

Sommarskola
Utbildning i svenska språket, oavsett vilken nivå barnet befinner sig på. På vår sommarskola får ditt barn på plats i Sverige utveckla sina språkkunskaper, lära sig mer om svensk kultur och historia och träffa utlandssvenskar från hela världen. Kurserna är utformade för barn från 6 år och uppåt och är förlagda till några av landets främsta sommarorter.

Datum 2021

5 juli – 9 juli Göteborg 6-12 år
12 juli – 16 juli Falsterbo 4-14 år
19 juli – 23 juli Sigtunaskolan 6-12 år
26 juli – 30 juli Sigtunaskolan 6-12 år
2 aug – 6 aug Båstad 6-12 år + en tonårsgrupp

Läs mer och boka här

Om kursen

Svenska Distans arrangerar varje sommar intensivkurser i svenska. Våra kurser riktar sig till barn som behöver stärka och förbättra sina kunskaper i sitt svenska modersmål. Kurserna kommer på ett lustfyllt sätt hjälpa ditt barn på vägen mot att nå de nationella målen i ämnet svenska. (För er som har barn i ålder 13 år och uppåt genomför Sigtunaskolan en två veckors intensivkurs i svenska. Det går bra att anmäla sig på deras hemsida.)

Vi arbetar intensivt med språket men berör också en del svensk historia och kultur. Vi kommer i första hand ägna oss åt talövningar samt läs- och skrivutveckling kopplat till såväl ett praktiskt sammanhang som teoretiskt Vi arbetar ofta i små grupper och individuellt men gör också saker gemensamt.

Kurserna med dess utformning ger inte bara ett berikat lärande, utan för er som är utlandssvenskar skapar de också en fin kontakt till hemlandet och dess värdegrund. På internatveckan träffas barn från många platser i världen, alla med svenska och Sverige som gemensam nämnare. En möjlighet att få vänner för livet och utveckla språket tillsammans.

Fritid

Varje eftermiddag (cirka 15.00–16.45) arrangerar fritidsledare aktiviteter för barnen. Det innefattar lekar, bollspel, utflykter och annat kul som ska stimulera barnens sociala utveckling i grupp och även deras fysiska utveckling med balans, motorik, rörelse, o.s.v. Grundtanken är att barnen ska få prova på många aktiviteter under veckan, t.ex. några ”typiskt svenska” lekar och spel och även få ta del av vår fantastiska utemiljö i områdena runt Sigtuna, Båstad, Göteborg eller Skanör/Falsterbo.
Den medföljande vuxne tar över ansvaret för sitt barn efter eftermiddagsaktiviteterna klockan 16.45.

Lärarna

Undervisningen ges av behöriga och svensklärare som alla har en lång erfarenhet av att undervisa såväl svenska barn i Sverige som utlandssvenska barn. Efter genomgången kurs ges kursintyg och även en möjlighet att få ett utlåtande från lärarna om vilken nivå deltagaren bör fortsätta sina studier på.

Yngre barngrupp

I Falsterbo, Göteborg och Båstad tar vi även emot barn i åldrarna 4–5 år. Undervisningen kommer att bestå av språklekar och leds av utbildad förskollärare. Dessa yngre barn går mellan 09.00-12.00 och efter lunch tar föräldern/vuxna över ansvaret.

Vuxenkurs

Vi fortsätter även sommaren 2021 att erbjuda vuxenkurser som går parallellt med barnens kurs. Den vuxne har lärarledd undervisning mellan 09.00-12.00 och självstudier på eftermiddagarna. Lärare finns att tillgå under eftermiddagen.

Måltider

Alla måltider äts i matsal. Vid varje måltid ska det finnas tid för avkoppling och trevligt umgänge. All mat är tillagad i restaurangens kök och med en hälsomedveten grundtanke.

Boende

Om man väljer att gå vår sommarskola på Sigtunaskolan bor deltagarna och medföljande förälder på ett elevhem (internat) och på Falsterbo kursgård, Göteborg och Båstad bor man i ett av hotellens dubbelrum. Det finns personal på platsen under natten för att tillstå i praktiska ärenden men ansvaret för deltagaren har föräldern själv. Boendet är för 5 nätter, incheckning söndag och utcheckning fredag.

Medföljande vuxen

Barnen är fortfarande små och därför har vi valt att ha vuxenstöd med på kursen. Vi gör inga undantag på den regeln. Barnen lämnas klockan 09.00 och hämtas klockan 16.45. Under dessa timmar har vi ansvaret för barnen. Det finns möjligheten att boka svenskkurs även för medföljande vuxen. (Se ovan)

Avgift – Barn och ungdomsgrupper 6-14 år

Pris utan boende: 5900 SEK plus moms.I avgiften ingår det undervisning, material, frukost, lunch, mellanmål och eftermiddagsaktiviteter. Välkomstmiddag eller grillning ingår för alla på måndagskvällen på orterna Falsterbo och Sigtuna .

Pris med boende: Båstad 17300 SEK plus moms, Falsterbo 11300 SEK plus moms, Göteborg 11300 SEK plus moms och Sigtuna 11300 SEK plus moms.
I avgiften ingår det undervisning, material, eftermiddagsaktiviteter, logi, frukost, lunch, mellanmål samt middag för det undervisandet barnet varje dag.
För den medföljande vuxna ingår logi, frukost och middag varje dag på platserna Båstad, Falsterbo, Göteborg och Sigtunaskolan. Lunchen går som vuxen att köpa till på plats för självkostnadspris.

Avgift – Yngre barngrupp 4-5år

Pris utan boende: 2900 SEK plus moms
I priset ingår det lunch. Betalning sker på plats. Om intresse finns, meddela det på rutan ”ordernoteringar” som finns på sidan där betalning sker.

Avgift – Vuxen grupp

Pris utan boende: 2800 SEK plus moms
I avgiften ingår det undervisning, material och lunch.
Avgift – Extra medföljande förälder
Pris för boende: 2800 SEK plus moms

Vid avbokning gäller följande regler för återbetalning.

100% tillbaka på kursavgiften vid avbokning senast 3 månader innan kursstart.
50% tillbaka på kursavgiften vid avbokning senast 2 månader innan kursstart.
25% tillbaka på kursavgiften vid avbokning senast 1 månad innan kursstart
Ingen återbetalning vid avbokning 1 månad eller senare innan kursstart.