Svenska Distans på Facebook

Glöm inte att följa och gilla oss på Facebook. Där läggs alltid de senaste nyheterna och informationen upp.

Svenska Distans i Denver

Svenska Distans har besökt Svenska Skolan i Colorado. I besöket ingick en träff med alla underbara barn och lärare, föreläsning i ämnet flerspråkighet samt skapande av certifikat till alla studerande som gjort ett fantastiskt jobb under läsåret.
Svenska Distans tackar alla inblandade på Svenska Skola i Colorado för ett jättebra läsår. Ett tack även till Hanna som skött vårt nya projekt av vuxenstudier på ett utmärkt sätt. Svenska Distans ser fram emot ännu ett år tillsammans med Svenska Skolan i Colorado.

Om två veckor kommer Svenska Distans att göra ett besök hos våra studenter på Svenska Skolan i Vancouver.

Ny medarbetare

Svenska Distans har fått en ny medarbetare. Hanna Nyström Lindau kommer att vara ansvarig för Svenska Distans nya satsning på vuxenstudier. Hanna är utbildad SFI-lärare, har stor efarenhet av svenska som andraspråk för vuxna, och är en flitigt anlitad rådgivare för pedagoger och handledare som arbetar med andraspråksundervisning.
Svenska Distans välkomnar Hanna till oss.
Anmälningarna för vuxenstudier öppnar upp i slutet av augusti. Välkomna att studera med oss. VÄRLDENS MÖJLIGHET!

Sommarskolorna slut för denna sommar

Svenska Distans populära sommarskolor är nu över för denna gång. Den sista sommarskolan avslutades på Gotland med ännu ett gäng av fantastiska barn.
Svenska Distans vill tacka all personal, alla elever samt föräldrar för fantastiska fyra veckor i Falsterbo, Sigtuna och Gotland. Vi ser redan fram emot nästa sommar! Då med nyheter som Göteborg och Åbo! Anmälningar till nästa års sommarskolor öppnar upp i slutet av augusti.

 

 

 

Fullbokade sommarskolor

Äntligen drar Svenska Distans sommarskolor igång! På måndag är det dags för det första av fyra stopp i sommarSverige – Falsterbo kursgård. I Falsterbo är 26 barn inbokade. Det är nytt rekord i Falsterbo!

Svenska Distans ser mycket fram emot att träffa alla. Genom ett lustfyllt lärande kommer vi att skapa förutsättningar att utveckla och stärka barnens svenska språk.

Väl mött!

Sommarskola på Gotland

Nytt för i år – en lärorik sommar på Gotland!
Våra populära sommarskolor är tillbaka med svenskundervisning för svenskar boende utomlands, riktade till barn i grundskoleålder.
Från och med 2017 finns det tre platser att välja mellan. Nytt för i år är anläggningen Novi Resort på Gotland, en naturskön svensk sommarö med mycket att se och göra. Här varvas undervisning med lek, idrottsaktiviteter och umgänge med nya kompisar från hela världen. En upplevelse för hela familjen!

Svenska Distans i Sydney och Dubai

Svenska Distans reser till Dubai och Sydney för att föreläsa om flerspråkighet och kommer även på plats träffa elever som studerar med oss.
Den 22 mars klockan 18.00 bjuder Svenska Distans på en föreläsning i Dubai. Föreläsningen äger rum på Dubai International Academy i lokal PS040. Ämnet är “Skandinaviska barn i en flerspråkig miljö”.
Mer information om tid och plats för er som vill träffa oss i Sydney kommer inom kort.

Svenska Distans www.svenskadistans.ses foto.

Svenska Distans på besök i Nurnberg

Svenska Distans är i Nurnberg och hjälper en grupp svenska barn att utveckla och stärka sitt svenska språk. Svenska Distans är stolta över de fina resultat vi ser!

Svenska Distans www.svenskadistans.ses foto.

Svenska Distans i samarbete med Svenska Ambassaden i Kampala

Svenska Distans välkomnar en nystartad svenskgrupp i Ugandas huvudstad Kampala. Svenska Distans tycker det är extra roligt att den svenska ambassaden i Kampala sponsrar denna utbildning och därmed ser kvaliten som fås genom studier med Svenska Distans. Vi ser fram emot samarbetet.

Svenska Distans www.svenskadistans.ses foto.
Svenska Distans www.svenskadistans.ses foto.

Svenska Distans skriver hjälper svenskgrupp i Nurnberg

Svenska Distans är just nu i Nurnberg i Tyskland för att hjälpa en svensk kompletterande grupp att kvalitetsäkra och utveckla sin svenskundervisning. Svenska Distans är mycket glada och stolta över förtroendet vi fått att hjälpa Svenska Skolan i Nurnberg att ge sina barn de bästa förutsättningarna att utveckla och stärka sitt svenska språk.

Svenska Distans i Vancouver

Svenska Distans har varit i Kanada för att starta upp ännu ett år av samarbete med Svenska Skolan i Vancouver. Vi kommer detta år hjälpa ett 40-tal barn att utveckla och stärka sitt svenska språk. Så här skriver Lena från Svenska Skolan på sin Facebooksida om vårt besök.

”Kick-off för Svenska skolan i Vancouver med Christian Benjaminsson. Svenska Distans-killarna – denna gång m Christian – levererar alltid sin högklassiga undervisning i ett proffsigt och engagerat format. På skolans lördagsskola undervisade han 16 gamla elever och 2 nya. Barnen fick göra en bok på svenska med sin iPad. Diskussionerna gick höga om vem, vad och var i handlingen. Mina killar arbetade med Jennys Matthew och…

Svenska Distans tackar för tre fantastiska sommarkursveckor

Tre fullbokade sommarkursveckor i Falsterbo kursgård och Sigtunaskolans humanistiska läroverket är nu till ända. Svenska Distans vill TACKA alla barn, föräldrar och personal. Det har varit tre fantastiska veckor! Vi ser redan fram emot nästa sommar. Då kommer Svenska Distans även att erbjuda sommarskola på Gotland. Svenska Distans öppnar upp för anmälningar i slutet av augusti. Håll er uppdaterade om våra kurser via vår hemsida och facebook. 
Ha en fortsatt skön sommar!

Sommarskola i Falsterbo

Svenska Distans har nu startat upp sin sommarskoleturne med ett första stopp i Falsterbo. Under en vecka kommer 32 barn från hela världen att undervisas i svenska språket. Nästa vecka åker Svenska Distans vidare mot Sigtunaskolan där Svenska Distans har ytterligare två fullbelagda sommarskolor.

Vi ser mycket fram emot de kommande veckorna. image

 

Sommarskolor 2017

Svenska Distans sommarkurser 2016 är sedan en tid tillbaka helt fullbokade. Vi öppnar upp för anmälningar till 2017 års sommarskolor i mitten av augusti. Spännande nyheter utlovas. Mer information kommer.

Svenska Distans sponsrar lärarpodcast

Missa inte läsambassadören Ann Marie Körling hos Anna och Philips lärarpodcast på fredag! 
Anna och Philip har utlovat ännu ett innehållsrikt och spännande avsnitt där vi får möta Sveriges läsambassadör. Från fredag hittar ni avsnittet här:http://www.annaochphilipslararpodcast.com/
Svenska Distans kommer vara stolta sponsorer av avsnittet.

Samarbete med Vancouver

Svenska Distans befinner just nu i Vancouver för en uppstart av samarbetet mellan Svenska Distans och den svenska studiegruppen “Läs och Skriv +.
I helgen kommer cirka 40 barn bl. a att genomgå en kartläggning av sitt svenska språk.
Svenska Distans ser fram emot ännu ett år av lyckat samarbete och tackar förtroendet.

bild svenska 2

Få platser kvar till årets sommarkurser

Vecka 28  10/7–15/7  Falsterbo Kursgård  (Skåne) 2 PLATSER KVAR

Vecka 29   17/7-22/7  Sigtuna Humanistiska Läroverk (Stockholm) FULLBOKAD

Vecka 30   24/7-29/7  Sigtuna Humanistiska Läroverk (Stockholm) 3 PLATSER KVAR

Mammas språk

Svenska Distans rekommenderar varmt bloggen “Mammas språk”. Lena Normen- Younger ger oss intressanta tankar, reflektioner och tips om flerspråkighet utifrån en engagerad mammas roll till flerspråkiga barn. Följ gärna hennes väg i den flerspråkiga miljö.

http://mammasprak.com/2016/03/

Extra platser till sommarskolan i Falsterbo

Svenska Distans sommarskola i Falsterbo har sedan en tid tillbaka varit fullbokad och vi har försökt att skapa extra platser för att möta den stora efterfrågan som finns. Svenska Distans har nu lyckats med detta. Vi kan med glädje meddela att Svenska Distans nu kan erbjuda 5 extra platser. Först till kvarn!!